
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Bar Laat - Alle afleveringen
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangt Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Europese top in Parijs. De 'coalition of the willing' wil een staakt-het-vuren bereiken. Hoe denken de 30 regeringsleiders deze oorlog te beëindigen? Over die vraag, en over de rol van premier Schoof schuiven Europa-correspondent Stefan de Vries en Oekraïens politicoloog Victoria Koblenko aan. * Internationale Dag van Transgendervisibiliteit. We spreken Lisa van Ginneken, Corine van Dun en Rikkie Kollé over de impact van het conservatieve beleid van de regering Trump op transgenderpersonen. * Loretta Schrijver is op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Jeroen Pauw is te gast en blikt terug op Loretta en hun tijd samen.
Vrijdag vertrekt de Amerikaanse vicepresident JD Vance naar Groenland. Aan tafel Amerika-correspondent Maral Noshad Sharifi. * De hevige protesten in Turkije blijven aanhouden nadat de politieke tegenstander van Erdogan in de gevangenis belandde. Aan tafel voormalig Turkije-correspondent Bram Vermeulen. * Sunny Bergman onderzoekt in haar documentaire waarom het zo lastig is om daders van seksueel geweld voor de rechter te krijgen. Sunny zit aan tafel, samen met getroffene van seksueel geweld, Kimberley. * Na 17 jaar neemt Xander van der Wulp afscheid van het Binnenhof. We bespreken zijn hoogte- en dieptepunten van zijn werk in Den Haag.
Appgroep-blunder in Amerika. Journalist Jeffrey Goldberg kreeg per ongeluk toegang tot topgeheime militaire informatie. We bespreken het met voormalig Amerikacorrespondent Eelco Bosch van Rosenthal. * Elodie Verweij over het gevangenisplan van staatssecretaris Coenradie (PVV). * Desinformatie over de Week van de Lentekriebels. Waarom roept dit lesmateriaal zo veel weerstand op? We bespreken het met pedagoog Belle Barbé en adjunct-directeur Rutgers Stichting Luc Lauwers. * Het succes van het programma Bed & Breakfast. Te gast zijn de makers Mariët van de Weg en Dolf Gerbers en met Jan Slagter die het format naar Omroep MAX haalde.
Correspondent Sander van Hoorn keek The Bibi Tapes, een documentaire met gelekte politieverhoren die een onthutsend beeld schetst van Bibi Netanyahu. * Het Nederlandse leger moet fors groter, vindt staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman. Hij is niet de eerste bewindspersoon die een groter leger wil, maar wat gaat hij dan doen om dat wel te laten lukken? Dat en meer bespreken we met staatssecretaris Gijs Tuinman én met twee reservisten. * Maarten van Rossem en Emma Wortelboer vertellen hoe ze hun contrasten en leeftijdsverschil onderzoeken en vertalen naar een vermakelijk programma.
Zorgminister Fleur Agema botste vandaag hard met de hele Kamer tijdens een debat over medische zorg. Ook haar eigen PVV keerde zich tegen haar beleid. Ze is te gast. * EU-top in Brussel over Europese defensie. We spreken journalist Suse van Kleef, VVD-Europarlementariër Malik Azmani en politiek verslaggever Irene de Kruif over de rol van Schoof in Brussel en de 'coalition of the willing' in Londen. * Vriendinnen Heleen van Royen en Samantha Steenwijk sloegen de handen ineen en maakten samen een nieuwe plaat: We Kunnen Nog Niet Dood. Wat willen ze met deze plaat vertellen? Beiden zijn te gast en Samantha zingt het nummer live in de studio!
Morgen staat weer een EU-top over defensie gepland. We spreken fractievoorzitters Rob Jetten (D66) en Joost Eerdmans (JA21). * Gisteren schond Israël het fragiele bestand tussen Israël en Hamas door delen van de Gazastrook te bombarderen. We spreken Peter Malcontent, expert op het gebied van het Israëlisch-Palestijns conflict. * Minderjarigen worden voor een appel en een ei geronseld voor criminele activiteiten. Tamara Elbaz en Saskia Belleman schuiven aan. * Liesbeth Rasker maakte de documentaire Heb je geen kinderen?. Ze schuift aan met Kiek, die zich op haar 21e liet steriliseren. * Michelle David & The True-Tones treden op.
Telefoongesprek tussen Poetin en Trump. Kan dit overleg tussen de twee wereldleiders een einde maken aan de oorlog in Oekraïne? Voormalig Rusland-ambassadeur Ron Keller en Volkskrant-correspondent in de VS Maral Noshad Sharifi duiden de uitkomsten. * Documentairemaker Jessica Villerius en advocaat Reinier Feiner, gespecialiseerd in het jeugdstrafrecht, over de hitserie Adolescence. * Astronauten Sunita Williams en Butch Wilmore komen terug op aarde na een verblijf van negen maanden in de ruimte. Daarover astronaut en ervaringsdeskundige André Kuipers. * Debat Schoof. Doet Nederland nog wel mee in Europa? Elodie Verweij praat ons bij.
Jenning de Boo schuift aan over zijn WK-titel. De Boo is de allersnelste op de 500 meter en hét gezicht van de nieuwe generatie Nederlandse schaatsers. * Oranje staat binnenkort in de kwartfinale van de Nations League tegen Spanje. Jeroen Stekelenburg was bij de persconferentie en praat ons bij. * We blikken vooruit op hét belletje tussen Trump en Poetin. Tot welke concessies is Rusland bereid? We blikken vooruit met VS-correspondent Maral Noshad Sharifi en voormalig-ambassadeur in Rusland en Oekraïne Ron Keller. * Rob de Nijs overleed op 82-jarige leeftijd. We eren Rob de Nijs met Cornald Maas, Frits Spits en een optreden van Frank Boeijen.
Premier Schoof wil de plannen voor Europese herbewapening doorzetten, maar de coalitiepartijen keerden zich tegen dat plan. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra en politiek verslaggever Elodie Verweij zijn te gast. * Poetin gaat akkoord met staakt-het-vuren en NAVO-chef Rutte was op bezoek bij Trump. We bespreken het met D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, Ruslanddeskundige Helga Salemon en oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif. * Aaf Brandt Corstius over het taalgebruik in de Tweede Kamer. Haar observaties vanaf de publieke tribune zijn nu gebundeld in het boek Ik ga toch iets zeggen: ABC in Den Haag.
Na het voorstel voor een staakt-het-vuren in Oekraïne ligt de bal nu bij Poetin. Oost-Europa-deskundige Bob Deen, Rusland-deskundige Helga Salemon, Amerika-kenner Casper Thomas en Oekraïens politicoloog Victoria Koblenko schuiven aan en praten ons bij. * In de Tweede Kamer was er vandaag veel geknetter, onder andere door een PVV-voorstel om gevangenen staand te laten slapen en het asieldebat. Aan tafel politiek verslaggever van het AD, Elodie Verweij. * Het verborgen camera-programma Bananasplit bestaat 45 jaar! Welke grappen blijven ons voor altijd bij? Eppo van Nispen tot Sevenaer blikt met ons terug.
Oekraïne is bereid tot een 30-daags bestand met Rusland en de VS levert per direct weer militaire steun en inlichtingen. Ondertussen werd er in de Tweede Kamer gestemd tegen de Europese defensieplannen door o.a. Pieter Omtzigt. Hij schuift aan met brigadegeneraal Han Bouwmeester, CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk en Europa-correspondent Stefan de Vries. * De Edisons zijn uitgereikt en wij hebben een winnaar aan tafel: Elmer. * De Boekenweek heeft als thema Je moerstaal, de taal die het dichtst bij je staat. Presentator Afke Boven, acteur Joes Brauers en regisseur Johan Nijenhuis brengen een ode aan het Fries, Limburgs en Twents.
Drie maanden na de val van Assad is het geweld weer opgelaaid in Syrië. We bespreken het met oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, Syrië-deskundige Pershmerge Morad en de Syrische Akram Aljnidi. * Nederland had een succesvol weekend bij de EK indooratletiek in Apeldoorn. Een sensationeel weekend dat wij vieren met polsstokhoogspringer Menno Vloon en atleet Samuel Chapple. * Pia Douwes kruip weer in de huid van keizerin Sisi. Samen met haar en podcastmaker Nynke de Jong bespreken we de eeuwige fascinatie voor Sisi en de schaduwkanten van haar leven. * Xander Vrienten brengt een muzikaal eerbetoon aan Angie Stone.
Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen is duidelijk: er moet 800 miljard euro in herbewaping gestoken worden. Met Victoria Koblenko, Han Bouwmeester en Stefan de Vries bespreken we de uitkomsten van de EU-top en wat dit betekent voor het verloop van de oorlog. * Vandaag is Brussel het toneel voor een EU-top over de steun aan Oekraïne. We bespreken de ontwikkelingen met Henri Bontenbal. * Cystine Carreon geeft een eigentijdse twist aan de opera Madame Butterfly waarin wordt gebroken met het stereotype van de Aziatische vrouw.
De Tweede Kamer gaat in debat over de steun aan Oekraïne nu er niet meer blind op Amerika gerekend kan worden. We bespreken dit debat met politiek verslaggever Elodie Verweij en CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk. En met Europa-correspondent Stefan de Vries praten we over de speech van president Macron en blikken we vooruit op morgen. Dan komen namelijk de leiders van de 27 EU-lidstaten samen. * Voormalig VS-correspondent Marieke de Vries blikt terug op de speech van Trump. * Ik ben geen robot won en Oscar in de categorie Beste Korte Film. Regisseur Victoria Warmerdam, producent Trent en actrice Thekla Reuten schuiven aan over het succes.
De Amerikanen schorten alle hulp op aan Oekraïne. NSC-partijleider Pieter Omtzigt schuift aan over het debat en over het standpunt van NSC. * De Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen presenteerde vandaag een plan van 800 miljard voor herbewapening. Daarover Amerika-verslaggever Simone Tukker, Oost-Europadeskundige Bob Deen en Oekraïens politicoloog Victoria Koblenko. * Slechts 1 op de 3 jongeren is bereid om een jaar in het leger te gaan. We spreken jongeren die dit wél zien zitten en de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap volgen. * Gallyon van Vessem en Ellie Lust over de al 1000 afleveringen van het programma 112 Vandaag.
De film Ik ben geen robot van Victoria Warmerdam kreeg de Oscar voor Beste Korte Film. Henry van Loon speelt in de film. Hij schuift bij ons aan, samen met filmjournalist Noa Johannes over het Oscar-succes van Hollandse bodem. * Europa maakt zich op voor een volgende, ingelaste top: donderdag praat Europa verder over de steun aan Oekraine. We blikken vooruit met Frans Timmermans, Elodie Verweij en Hans Jaap Melissen. * Vandaag werd bekend dat Dieuwertje Blok op 67-jarige leeftijd is overleden. Sinterklaasjournaal-collega's Niels van der Laan en Rachel Rosier blikken terug op hun tijd met haar. * Mike Boddé's eerbetoon aan Dieuwertje Blok.
Vandaag kwamen in Londen diverse Europese leiders bij elkaar om te praten over de veiligheid van Oekraïne en het bondgenootschap met Amerika. Dat laatste staat op de tocht, sinds de escalatie tussen Trump en Zelensky. We bespreken de positie van Europa, de NAVO, en de vraag hoe Nederlandse steun er uit gaat zien met Oekraïens politicoloog Victoria Koblenko, Europacorrespondent Stefan de Vries, voormalig correspondent Verenigd Koninkrijk Suse van Kleef, VVD-senator en Amerikanist Koen Petersen, brigadegeneraal Han Bouwmeester, Ruslanddeskundige Helga Salemon en voormalig topdiplomaat en voormalig ambassadeur in Oekraïne Robert Serry.
Omstreden influencer Andrew Tate is aangekomen in de VS. Hij mocht Roemenië jaren niet uit omdat er een aantal strafzaken tegen hem liep. Nu is er toestemming om Amerika in te reizen. We bespreken het met Amerikacorrespondent Casper Thomas en online activist Nienke 's Gravemade. * Het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas hangt aan een zijden draadje. Te gast is Oxfam Novib-directeur Michiel Servaes. * Claude naar het Songfestival. Vandaag was de officiële presentatie van de videoclip. We bespreken het met selectiecommissieleden Cornald Maas en Carolien Borgers. * Sven Hammond treedt op met een voorproefje op hun nieuwe plaat Cosmic Gold.
De roep voor een Europees leger klinkt steeds luider nu het er steeds meer op lijkt dat de Europese NAVO-landen niet kunnen rekenen op Amerikaanse militaire steun. Maar willen er wel mensen vechten? We bespreken het met kolonel Han Bouwmeester, D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte en reservist Geert-Jan Knoops. * Al twee weken zijn er grote zorgen om de gezondheid van de Paus. Vaticaankenners Stijn Fens en Aafke Romeijn praten ons bij. * Wat vraagt de moderne tijd van De Man? Vier vrienden van rond de veertig worstelen met die vraag in de nieuwe serie 'Haantjes'. Hoofdrolspelers Waldemar Torenstra en Benja Bruijning schuiven bij ons aan.
De rechter deed uitspraak tegen massadonor Jonathan Meijer, hij mag de kinderen niet meer toespreken. Natalie Dijkdrenth en Suzanne Daniëls hebben samen een zoon van Jonathan en sleepten hem voor de rechter. * SP-voorman Jimmy Dijk vindt dat minister Mona Keijzer te weinig doet voor woningzoekenden en presenteert zijn eigen woonplan. Hij schuift samen met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer aan om de haalbaarheid van dit plan te bespreken. * De Nederlandse MMA-vechter Reinier de Ridder staat in de UFC. Is hij klaar voor zijn volgende gevecht? Naast hem schuiven ook wereldkampioen Marloes Coenen en vechtsportliefhebber Erik Dijkstra aan.
Hoelang gaat de oorlog in Oekraïne nog duren? We bespreken het met minister van Defensie Ruben Brekelmans. * Duitsland maakt een ruk naar rechts, maar wat betekent de verkiezingsuitslag voor Europa? Dat vragen we journalisten Annette Birschel en Stefan de Vries. * Lilian Marijnissen heeft een nieuwe baan, ze gaat zich inzetten voor Stichting Gelijkwaardig Herstel (SGH), die gedupeerden van het toeslagenschandaal helpt. * Robin van Persie terug bij Feyenoord. We bespreken het met AD-journalist Wessel Penning, ESPN-presentator Milan van Dongen en presentator van de podcast FC Afkicken Daily Nicky van der Gijp.
Alle Nederlandse ontwikkelingshulp moet voortaan rechtstreeks in het belang zijn van ons land. Dat is de boodschap van minister Klever. UN Women-ambassadeur Olcay Gulsen, UNICEF-directeur Suzanne Laszlo en hoogleraar Ontwikkelingssamenwerking Dirk-Jan Koch zijn te gast. * De Bondsdagverkiezingen komen eraan. Niet eerder stonden de verkiezingen van onze oosterburen zo in de schijnwerpers. Daarover journalisten Annette Birschel en Sophie Derkzen. * Voor befaamde filmsoundtracks is de Filmmuziek Top 200 in het leven geroepen door NPO Klassiek. Vlak voor de stembussen sluiten, bespreken Jet Berkhout en Martin Koolhoven de favoriete kanshebbers.
Trump en Zelensky haalden over en weer stevig naar elkaar uit. We bespreken dit én het eerste duo-interview met Musk met Tom-Jan Meeus. * Jelle Brandt Corstius maakte de tv-serie Van Moskou naar Maidan over het leven en de dilemma's van de Oekraïners. Hij schuift samen met zijn Oekraïense geluidsman, Alex Tugushin aan. * Claudia de Breij maakt komende zomer haar musicaldebuut in Hadestown. Ze deelt haar rol met Maarten Heijmans. * De legendarische Amerikaanse soulzanger en muziekproducent Smokey Robinson is 85 jaar geworden. Om dit te vieren spelen Xander Vrienten & band, You've Really Got a Hold on Me voor ons.
Gisteren overleed Frits Bolkestein op 91-jarige leeftijd. Sven Kockelmann volgde zijn carrière jarenlang en Halbe Zijlstra trad in Bolkesteins voetsporen als VVD-fractievoorzitter. Ze zijn te gast. * De Tweede Kamer debatteert over de oorlog in Oekraïne en de veiligheid binnen Europa. Politiek verslaggever Elodie Verweij en CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk praten ons bij. * Europacorrespondent Kysia Hekster over de gespannen relatie tussen Europa, de VS en Rusland. * Afgelopen weekend ging de musical over Josephine Baker in première. Hans Klok over zijn fascinatie voor de Amerikaanse revuester en verzetsheld.
Terwijl afvaardigingen van Amerika en Rusland al in Saudi-Arabië zijn, was vandaag de grote vraag: krijgt Europa nog een voet tussen de deur bij de vredesonderhandelingen? We bespreken dit met Mart de Kruif, Robert Serry en Victoria Koblenko. Ondertussen verdeelt mogelijke inzet van troepen in Oekraïne de Kamer: de PVV is fel tegen, maar Frans Timmermans hoort bij de meerderheid die vóór lijkt. * In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben volgt Emma Wortelboer weer een aantal jongeren met uiteenlopende aandoeningen, die álles uit het leven halen. Eén van de afleveringen gaat over de 24-jarige Ole die geen gezichten kan herkennen.
Europa mag aan de zijlijn toekijken hoe Poetin en Trump zich buigen over het lot van Oekraïne en de veiligheid van Europa. Heeft Europa überhaupt nog wat in de melk te brokkelen? We bespreken de laatste ontwikkelingen met D66-fractievoorzitter Rob Jetten, voormalig ambassadeur in Rusland en Oekraïne Ron Keller en de Oekraïense Vita Kovalenko. * Gover Meit maakte een dansvoorstelling, geïnspireerd op het Conny Janssen Danst-gezelschap. Hij staat op de planken met Donny Ronny Danst. Hij en Conny Janssen zijn te gast. * Vandaag is levenslang geëist tegen Richard K. die verdacht wordt van de dubbele moord in Weiteveen. Te gast is Saskia Belleman.
Geen Amerikaanse hulp meer voor Oekraïne. Geen NAVO-lidmaatschap en territoriale concessies lijken onvermijdelijk. Ron Keller en Tom-Jan Meeus bespreken hoe deze strategie past binnen het bredere geopolitieke spel van president Trump. * Kassa-presentator Amber Kortzorg, oog-onderzoeker Jan Roelof Polling en jeugdarts Vashanti Iyer waarschuwen voor de impact van overmatig schermgebruik op jongeren. * De Boekenweek bestaat 90 jaar! Winnaar Gerwin van der Werf presenteert zijn Boekenweekgeschenk De krater. Jurylid Rik van de Westelaken en Boekenweekgeschenkschrijver van vorig jaar, Splinter Chabot schuiven ook aan.
Uitbuiting, onveilige werkomstandigheden en malafide uitzendbureaus: allerlei misstanden die niet onbekend zijn voor arbeidsmigranten in Nederland. Als het aan minister Eddy van Hijum ligt, moet het nu echt afgelopen zijn met deze uitwassen. * De prijswinnende Palestijns-Nederlandse fotograaf Sakir Khader won in 2023 de Zilveren Camera voor zijn fotoserie van een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. En nu is er Yawm al-Firak (Dag van het Afscheid), zijn eerste solotentoonstelling in fotografiemuseum Foam. * In het nieuwe programma The Best of Pop belichten Diederik Ebbinge en Angelique Houtveen dé iconen uit de popmuziek.
De Raad van State heeft harde kritiek op de wetsvoorstellen van asielminister Marjolein Faber. Hoe nu verder? We bespreken het met AD-politiek verslaggever Elodie Verweij, ChristenUnie-fractievoorzitter Mirjam Bikker en voormalig VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. * Een van Nederlands' grootste showmasters is overleden: Ron Brandsteder. We bespreken zijn grootse carrière met Eppo van Nispen tot Sevenaer, die het tv-archief van 'zijn' Beeld & Geluid heeft omgekeerd en ons mee terugneemt in de tijd. * 13 dagen tot de Duitse Bondsdagverkiezingen. Jeroen Wollaars en Annette Birschel praten ons bij.
Nederland heeft officieel een uitleveringsverzoek ingediend bij Sierra Leone voor drugscrimineel Jos Leijdekkers, beter bekend als Bolle Jos. Daarover misdaadjournalist Jan Meeus en strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops. * Voor Nachtdieren reisde Raven van Dorst af naar de VS. Dit op het moment dat de queer-gemeenschap het zwaarder heeft dan ooit met Trump aan de macht. * Vandaag zou Bob Marley 80 zijn geworden. Met radio-dj Eva Koreman, artiest Brainpower en Mitchell Brunings, leadzanger van Marley's voormalige band The Wailers, bespreken we zijn nalatenschap. * Minister Faber bracht een bezoek aan Ter Apel. Elodie Verweij praat ons bij.
Het zoveelste opmerkelijke plan heeft Trump aangekondigd: de Gaza-strook ontruimen, alle Palestijnen herplaatsen en er de Rivièra van het Midden-Oosten van maken. We bespreken het met Charles Groenhuijsen, Dina Zbeidy en Derk Boswijk. * Sywert van Lienden en zijn kompanen moeten 20,7 miljoen terugbetalen aan de Stichting Hulptroepen Alliantie. Dirk Mostert, regisseur van documentairereeks Het Mondkapjesgoud en zorgondernemer Jos de Blok schuiven beiden aan over de zaak. * We blikken vooruit op de Super Bowl met Sanne van Dongen en Sahil Amar Aïssa. * Michelle David & The True-tones treden op.
Bij de BBB rommelt het: kamerlid Lilian Helder stapte gisteren op en zes leden van de fractie in Overijssel maakten zich los van de partij. Te gast is politiek verslaggever Elodie Verweij. * In 2023 lekte hij geheime raadsdocumenten over chemiebedrijf Chemours; ex-PvdA-raadslid Ruben Schilt doet zijn verhaal. * De Volkskrant hield de grote eet-enquête en analyseerde 29.000 maaltijden. Onderzoekers Pay-Uun Hiu, Serena Frijters en Joël Broekaer delen hun bevindingen. * Roxane Knetemann en Erik Dijkstra over de film Merckx, over de Belgische wielerlegende Eddy 'De Kannibaal' Merckx.
EU-leiders spraken in Brussel over de handelsoorlog die Trump ook in de EU belooft te ontketenen. Frans Timmermans was ook in Brussel en wil actie zien van het kabinet. Samen met econoom Sandra Phlippen schuift hij aan. * Vader Klaas Spijk ging in Syrië op zoek naar zijn IS-dochter, 10 jaar nadat ze afreisde naar het kalifaat. Journalist Marcel van der Steen ging met hem mee. Ze schuiven beide aan om te vertellen over dit ongelofelijke verhaal. * Angela Schijf speelt in Sonja, het toneelstuk van Toneelgroep Maastricht, dat is gebaseerd op het boek van Sonja Barend. Veel lof voor het theaterstuk maar het tv-icoon zelf is minder enthousiast.
Er is heibel in het kabinet over NSC-plannen. En ook binnen de partij zelf rommelt het door mogelijk financieel wanbeleid. Te gast zijn Jan-Hein Strop van Follow The Money, voorzitter van Jong Sociaal Contract Eva Brandemann en politiek verslaggever Elodie Verweij. * Het is dit jaar tien jaar geleden dat schrijver Joost Zwagerman een einde aan zijn leven maakte. Zijn weduwe Maaike Pereboom doet voor het eerst haar verhaal. * Voor het 25e seizoen gingen oud-winnaars en memorabele finalisten van De slimste mens de strijd met elkaar aan om de titel Slimste der Slimsten. Wie veroverden een finaleplek? De drie finalisten schuiven aan.
Niemand kan nog om haar heen: Halina Reijn. Haar film Babygirl werd een regelrecht Hollywoodsucces. Ze blikt met ons in een interview terug op een ongelooflijke periode. * Donald Trump voert maatregel na maatregel in maar wanneer gaat Trump zijn voornemen om de oorlog in Oekraïne te stoppen waarmaken? We bespreken het met Simone Tukker en de Nederlandse ambassadeurs in Rusland en Oekraïne, Joanneke Balfoort, die werkt in Rusland, en Alle Dorhout, die in Oekraïne actief is. * Het grootste tennistoernooi van Nederland staat voor de deur, wie gaat er winnen? Dat horen we van directeur Richard Krajicek én het grote tennistalent Mees Röttgering.
Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over een algeheel vuurwerkverbod. Wat betekent dit voor de komende jaarwisselingen? Vuurwerkhandelaar Frits Broks en politiek verslaggever Elodie Verweij schuiven aan. * Vijf jaar geleden trok Groot-Brittannië definitief de deur van de EU achter zich dicht. Wat heeft het de Britten daadwerkelijk opgeleverd? Lia van Bekhoven blikt terug. * De teksten van Lennaert Nijgh vormden de ruggengraat van de grootste hits van Boudewijn de Groot. Wie was de man achter deze tijdloze teksten? Boudewijn de Groot blikt terug op zijn nalatenschap. * Komend weekend is het WK veldrijden. Te gast is Roxane Knetemann.
Eddy de Wind overleefde het concentratiekamp Auschwitz en schreef Eindstation Auschwitz. Nu brengt de zoon van Eddy, Melcher de Wind, het boek van zijn vader opnieuw uit met een voorwoord van Adriaan van Dis. * De 'Erasmusschutter' stond vandaag voor de rechter. Saskia Belleman praat ons bij. * In de Elektra Podcast gaat Wouter Monden in gesprek met makers over hun beste verhalen over hun slechtste shows. Met hem sluiten Bert Visscher en Mylou Frencken aan over hun pijnlijkste ervaringen. * De kunstroof uit het Drents Museum. Roemenië-kenner Stefan Popa en museumdirecteur van Singer Laren Evert van Os schuiven aan.
Amerikanist Kenneth Manusama over de speech van Trump op het World Economic Forum in Davos en André Kuipers over een van Trumps grootste ambities: een Amerikaanse vlag op Mars. * In de serie Het Stof Daalt maakt Winfried Baijens de littekens van de Limburgse mijnindustrie bespreekbaar. Wat voor effect had dit, en heeft het nu nog 50 jaar later? * Een nieuwe documentaire over de voor seksueel misbruik veroordeelde hulpverlener Keith Bakker doet veel stof opwaaien. Daarover journalist Tessa van Hoof en columnist Angela de Jong. * Regisseurs Nina Gantz en Victoria Warmerdam ontvingen vandaag een Oscar-nominatie voor hun films. Ze zijn te gast.
Het kabinet-Schoof heeft te maken met het zoveelste hoofdpijndossier: stikstof. Frans Timmermans, Elodie Verweij en Ger Koopmans schuiven aan. * Boeten voor een brute moord die je hebt gepleegd. Het klinkt logisch. Maar wat als je beweert onschuldig te zijn? Het overkwam de 'Zes van Breda' nadat Oma Mok in 1993 in haar restaurant vermoord werd. De serie De restaurantmoord schijnt nieuw licht op de zaak. Zijn de daders wel de daders? Maker Joost van Wijk en advocaat Geert-Jan Knoops schuiven aan over de zaak. * Loes Luca pleit voor ballroomdance, dus voetjes van de vloer!
Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema had dit jaar te maken met een recordaantal van 3000 demonstraties in haar stad. Morgen debatteert de Tweede Kamer over het inperken van het demonstratierecht. * Het is de eerste dag van Trumps tweede termijn en de kersverse president is meteen aan de slag gegaan met zijn forse plannen. Eelco Bosch van Rosenthal, Eva de Mol en Jelle Brandt Corstius over de 47e president. * Wende creëert met Vrijplaats een exclusieve show waarmee ze schittert in Carré en door het land gaat toeren. Met gastartiest Abel van Gijlswijk laat ze hun versie van Shallow horen.
We gaan het uitgebreid hebben over de inauguratie van Donald Trump. Dat doen we met voormalig Amerika-correspondent Margriet van der Linden, VVD-kamerlid Eric van den Burg, Amerikanist Kenneth Manusama, hoofdredacteur van EW Magazine Hella Hueck en gedragsbioloog Patrick van Veen. * We kijken naar de indrukwekkende beelden van de overdracht van gegijzelden tussen Hamas en Israël, met uitleg van Rode Kruis-directeur Harm Goossens. * We vieren het succes van Roxy Dekker, dé superster van het moment, die nu ook de prestigieuze Popprijs heeft gewonnen. Vera Siemons en Doortje Smithuijsen vertellen meer over dit fenomeen.
De politie vraagt aandacht voor het stijgende aantal meldingen over verwarde personen. Te gast zijn Martin Sitalsing, interventiemedewerker Onbegrepen Gedrag bij de NS Teun, en Angélique. Zij was zelf ooit een verward persoon waar zo'n melding over ging. * We blikken vooruit op de inauguratie van Trump met Carol Rock. * SV Ilpendam en RKAV Volendam slaan de handen ineen tegen huftergedrag in het jeugdvoetbal. Daarover voorzitters Edwin Vreedeveld van SV Ilpendam en Vincent Gruwèl van RKAV Volendam. * Jörgen Raymann, Isabelle Kafando en Nils Verkooijen begaven zich voor dit seizoen in het Last One Laughing!-huis en schuiven bij ons aan.
Het lijkt er eindelijk te zijn: een akkoord tussen Hamas en Israël. Het leidt tot euforische taferelen in de straten in zowel Israël als Gaza. Aan tafel zitten Sander van Hoorn, Natascha van Weezel, Raymond Mens en Michiel Servaes. * Minister van Defensie Ruben Brekelmans sprak met de Baltische Staten over Russische dreiging. * Een regelrechte hit: de regiosoap Woeste Grond telt dagelijks meer dan een miljoen kijkers. De soap gaat over het wel en wee van de boerenfamilie Ottink. Over dit succes praten we met regisseur Johan Nijenhuis en acteurs Anne-Mieke Ruyten en Laus Steenbeeke.
Strafzaak Inez Weski. Tot vorig jaar gold ze als één van de meest gerespecteerde strafrechtadvocaten van ons land, maar vandaag stond Weski zelf in het verdachtenbankje. We spreken over de zaak met Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Anis Boumanjal. * Bestand Israël en Hamas. Wat houdt deze deal in en welke obstakels zijn er nog? We bespreken het met voormalig NOS-correspondent Midden-Oosten Sander van Hoorn en directeur van Plant een Olijfboom Esther van der Most. * Kamer na het reces. We blikken vooruit met politiek verslaggever Elodie Verweij. * Wiebe Wieling zwaait eind dit jaar, na 20 jaar, af als voorzitter van De Friesche Elf Steden.
Wat gaat Donald Trumps tweede presidentschap betekenen voor de vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland? Europa-correspondent Kysia Hekster en de Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja houden hun hart vast. * Helga van Leur over de aanstaande vuurstormen in Los Angeles. * Slechts een kwart van alle ivf-trajecten slaagt, en dat getal moet omhoog, vinden Jan Paternotte van D66 en Harry Bevers van de VVD. * Schaatsster Antoinette Rijpma-de Jong haalde op spectaculaire wijze haar vierde Europese allroundtitel op rij. Antoinette Rijpma-de Jong en Erben Wennemars schuiven aan over de historische schaatswinst.
'Zeilmeisje' Laura Dekker werd wereldnieuws toen ze als jongste meisje ooit de wereld rondzeilde. Nu neemt ze jongeren mee op haar zeiltochten. * Apotheken verkochten in 2024 aan minstens 4,5 miljoen Nederlanders een 'nee', en dat kan levensbedreigende gevolgen hebben. We spreken voorzitter van apothekersvereniging KNMP Aris Prins en ex-kankerpatiënt Willemienke Bliek Janssen. * Tijs van den Brink onderzocht in een nieuw seizoen God, Jesus, Trump waarom Amerikaanse christenen weer massaal op Donald Trump hebben gestemd. * Los Angeles wordt al dagen geteisterd door verwoestende natuurbranden. Helga van Leur praat ons bij. * OGENE treedt op.
We bespreken de rechtszaak tegen oud-burgemeester Koen Schuiling. Goos de Boer, verslaggever bij RTV Noord was bij de zaak aanwezig en schuift aan. * Nadia Moussaid maakte de serie De Onmisbaren. Deze week licht ze onmisbare arbeidsmigranten uit. Samen met Anna Kowalska, oprichter van een centrum voor Poolse vrouwen, en FNV-bestuurslid Petra Bolster schuift ze aan. * Halina Reijn maakt momenteel een zegetocht door Amerika met haar bejubelde film Babygirl. We bespreken het met Martin Koolhoven. * Oud-coffeeshopbaas Johan van Laarhoven klaagt de staat aan en doet voor het eerst zijn verhaal.
Mark Zuckerberg kondigde aan te stoppen met factchecks op Meta: gaat hij daarmee Musk achterna? We bespreken het met datawetenschapper en geopolitiek analist Paul Verhagen en Europarlementariër Kim Sparrentak. * Tien jaar geleden werd een aanslag gepleegd op het satirische blad Charlie Hebdo. We kijken terug met Ahmed Aboutaleb. * De Jerry Springer Show was de meest spraakmakende én omstreden talkshow ooit, reden dus voor een documentaire. Aan Catherine Keyl de vraag of dit concept vandaag de dag nog steeds zou werken. * Chef'Special treedt op. De band slaat dit jaar een nieuwe weg in: ze zingen namelijk in het Frans.
Vandaag, precies vier jaar na de Capitoolbestorming, wordt Trumps verkiezingswinst bekrachtigd door het Congres. We bespreken het met Maral Noshad Sharifi en Charles Groenhuijsen. * Dit jaar leek de Golden Globe-uitreiking een feestje voor de 55+ actrice. Genomineerden als Nicole Kidman en Pamela Anderson schitterden en Demi Moore won zelfs haar eerste filmprijs. Olga Zuiderhoek, Jacqueline Blom en Hans Klok schuiven bij ons aan over deze Golden Girls. * Deze jaarwisseling vielen er twee doden en meerdere gewonden door vuurwerk. Burgemeester Jan van Zanen pleit al langer voor een verbod, ook tegen legaal vuurwerk in het land.
Uitspraak in de verkrachtingszaak Gisèle Pelicot. We bespreken het met Debby Gerritsen en Stefan de Vries. * Feyenoorder John de Wolf roept sportclubs en bedrijven op om mensen met dementie als vrijwilligers op te nemen in hun organisatie. De Wolf hoopt dat een actief leven zal bijdragen aan het vertragen van het ziekteproces van mensen met dementie. * Terugblik op het jaar 2024. We nemen het jaar door met Adriaan van Dis, Pieter Derks en Annefleur Schipper. * Hun album It's a Soulful Christmas is overal te beluisteren en vandaag staan ze bij ons op het podium: Michelle Davids & The True-tones.
Op dit moment verzamelen NAVO-leider Rutte en president Zelensky zich in Brussel met de Europese regeringsleiders. We bespreken het met Robert Serry en Victoria Koblenko. * In de nieuwe serie Onopgelost speelt Georgina Verbaan de professor Mia, die met een club studenten haar tanden zet in cold cases. Deze rol is gebaseerd op Robert Horselenberg, rechtspsycholoog en hoofddocent Strafrecht aan de Universiteit Maastricht. * Anna Dobber maakt (studenten)huizen schoon voor niks, nada, noppes. Zij filmt haar 'deepcleans' en trekt hiermee duizenden kijkers. * We komen in de kerststemming met Trijntje Oosterhuis.
Het was een turbulent politiek jaar waarin het vooral ging over wat er níet goed ging in Den Haag. Elodie Verweij over de politieke lichtpuntjes van 2024. * Frans Timmermans (GL-PvdA) en Mirjam Bikker (CU) willen hogere straffen voor discriminerend geweld. * Op 8 december kwam na 62 jaar een einde aan het regime van de Assads in Syrië. Te gast is Robin Ramaekers, oorlogsjournalist bij VTM Nieuws. * VVD'er Eric van der Burg wint de Thorbeckeprijs, een prijs uitgereikt aan het Tweede Kamerlid dat zich in het debat heeft onderscheiden ten opzichte van collega's. * Lovende recensies voor de nieuwe cabaretvoorstelling Unplugged van Alex Ploeg.
Bij het Rijnstate Ziekenhuis zijn opnieuw enorme misstanden aan het licht gekomen rond spermadonatie. KRO-NCRV maakte er een docuserie over. Maker Annemieke Ruggenberg schuift aan samen met zaaddonor Peter en donorkinderen Roos en Maria. * In de serie AI love volgen we mensen die een diepe emotionele band hebben met kunstmatige intelligentie. Te gast is Jacob, hij heeft een digitale geliefde genaamd Aiva. * Michiel Romeyn schuift aan over zijn fascinatie voor crime-scenes. * Een historische dag voor het vrouwenvoetbal in Nederland. Vrouwenprofclub Hera United mag toetreden tot het Nederlands betaald voetbal. Aan tafel zit Suse van Kleef.
Zeker 14 kinderen zijn het afgelopen jaar in het ziekenhuis terechtgekomen na vapen. Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over het burgerinitiatief NicotiNEE, waar onder anderen longpatholoog Danielle Cohen en kinderlongarts Sophie Cohen het boegbeeld van zijn. * Mark Rutte waarschuwt NAVO-landen voor eventuele oorlog. We bespreken het met Rob de Wijk en Anna van Zoest. * Oxfam Novib lanceert actieweek Niet In Mijn Naam. Oxfam Novib-directeur Michiel Servaes schuift aan. * Na 35 jaar valt het doek voor de Miss Nederland-verkiezing. Aan tafel zitten Irene van de Laar, Stephanie Tency, Rikkie Kollé en Amber Rustenberg.
De eerste verdachten van de rellen rond Ajax-Maccabi staan voor de rechter. Bij ons aan tafel schuiven journalist Wouter Laumans en advocaat Anis Boumanjal, die twee verdachten bij staat, aan. * In de podcast Bezopen onderzoeken journalist Elles de Bruin en haar dochters Faye en Julia het alcoholgebruik door de jaren heen. * Saoedi-Arabië gaat het WK voetbal van 2034 organiseren ondanks kritiek op de mensenrechtensituatie in het land. We bespreken de omstreden beslissing met Erik Dijkstra. * Douwe Bob neemt wat countryhits mee naar de studio.
Eerder had Bénédicte Ficq het al gemunt op de tabaksindustrie en Tata Steel; nu kan Schiphol ook de borst gaan natmaken, want slaapgebrek door geluidsoverlast is een vorm van ernstige mishandeling volgens de omwonenden van de luchthaven. We bespreken met Ficq het plan om aangifte te doen. * Brigitte Kaandorp wint de Drs. P Trofee. De winnares viert de winst bij ons aan tafel. * Daniël Lohues is dol op kerst en daarom trekt hij samen met het orkest Holland Baroque langs de theaters met een reeks adventsconcerten. In deze voorstelling reist het gezelschap de kerstster achterna. We krijgen een voorproefje.
Een historisch week in Syrië: de Islamitische groepering HTS heeft alle grote steden in het land ingenomen en het regime van president Assad omvergeworpen. Hiermee is er een einde gekomen aan meer dan vijftig jaar van dictatuur. Eric van der Burg, Fernande van Tets, Peshmerge Morad en Mohammad Kafina schuiven aan. * De vlaggen hangen halfstok in Den Haag. Na de explosies aan de Tarwekamp, waarbij meerdere woningen werden weggevaagd, zijn er 6 dodelijke slachtoffers geteld. We bespreken het o.a. met oud-recherchechef Sander Schaepman en buurtbewoners Izaak Chtatou en Yousif Barki. * Freek de Jonge over zijn Kerstconference.
Het Franse kabinet van premier Barnier is al na drie maanden gevallen door een motie van wantrouwen tegen hem. Welke gevolgen heeft de val voor Europa? Kysia Hekster en Stefan de Vries zijn te gast. * De gevangenissen zitten overvol. Staatssecretaris Coenradie liet weten dat gedetineerden drie dagen eerder vrijkomen vanwege het persoon- en cellentekort. VVD-kamerlid Ulyse Ellian is kritisch op dit besluit. * Drie winnaars van de prestigieuze Zilveren Camera, Pim Ras, Bart Maat en Eddy van Wessel, vertellen wat volgens hen dé foto van 2024 is. * Harm Edens zit al 40 jaar in het mediavak. Een tussentijdse evaluatie van zijn carrière.
Tisjeboy Jay werd voor het grote publiek bekend door zijn bezwaren tegen de coronamaatregelen, maar speelt als comedian theaters vol. * Jimmy Dijk en Elodie Verweij over het demografiedebat en of de overheid zich moet bemoeien met gezinsopbouw. * De 81-jarige Jan Pieterse wil het werelduurrecord baanrennen voor 80-plussers verbreken. * Henry Schut en Hugo Borst voeren een strijd om hun Langs de Lijn-tune Chump Change van Quincy Jones in de Top 2000 te krijgen. * Xander Vrienten heeft speciaal voor Top 2000-lijstduwers Hugo en Henry een complete band bij elkaar gekregen. Zij spelen het nummer Chump Change van Quincy Jones.
Basisschool Helmond geschokt door misbruikzaak. Verslaggever Noël van Hooft en klinisch psycholoog Iva Bicanic schuiven aan. * In Vrijdag Doemsdag staat Remko Vrijdag voor het eerst alleen op het toneel. Vanuit de nabije toekomst doet hij verslag van de post-apocalyptische wereld. * Het aantal kinderen zonder zwemdiploma neemt toe. Daarover Mohammed Mohandis, Kamerlid GroenLinks-PvdA, en zweminstructeur Ajshe Ahmetai. * Woord van het jaar: we kunnen nog stemmen op onder andere 'sjoemelscooter', 'transitiespijt' en 'pieperaanval'. Wat zal hét Van Dale Woord van 2024 worden? Te gast: taalfanaten Ronald Snijders, Janneke de Bijl en Wim Daniëls.
Eerder beloofde hij het niet te doen, maar nu heeft 'ie het toch gedaan: president Joe Biden verleent gratie aan zijn zoon. We bespreken het met Kenneth Manusama en Koen Petersen. * Adoptiemoeder Annemieke Figee vraagt zich af of geadopteerde kinderen uit het buitenland inderdaad beter af zijn. Samen met haar dochter Anna schuift ze aan. * . Jeroen Stekelenburg over het ongekende succes van Arne Slot in Liverpool. * Veldhuis & Kemper bestaan 25 jaar! Nu gaan ze het podium op met hun elfde voorstelling Kunnen het niet laten, waar de mannen de strijd aan gaan met roze olifanten.
In 1974 presenteerden de heren Van Kooten en De Bie de eerste aflevering van het Simplisties Verbond. De thema's van toen zijn ook de thema's van nu. In de serie Toen Werd Nu wordt teruggekeken op een halve eeuw Simplisties Verbond. Schrijver Abdelkader Benali zit in één van de afleveringen en schuift aan. * Komende zaterdag zijn de leden van de VVD bij elkaar om te praten over de koers van de club. Te gast zijn VVD-watcher Wilma Borgman en oud-partijleider Ed Nijpels. * Vanaf morgen kunnen we weer stemmen voor de Top 2000. Radio-dj's Ruud de Wild en Paul Rabbering speculeren erop los. * Robert van Hemert treedt op.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Wethouders moeten steeds meer problemen oplossen met minder geld en dus trekken ze aan de bel. Wethouder en voorzitter van de Wethoudersvereniging Axel Boomgaars (GroenLinks) en wethouder Philip van Veller (VVD) schuiven aan. * De winst van het Spaanse elftal op het WK vrouwenvoetbal 2023 werd volledig overschaduwd door de omstreden WK-kus van bondsvoorzitter Rubiales. Ophef en rechtszaken volgden, en nu ook een Netflix-documentaire. Te gast is Suse van Kleef. * Yvette van Boven en Teun van de Keuken over hun nieuwe culinaire boek. * Charles Groenhuijsen en Malou Petter blikken vooruit op de uitslagenavond van de Amerikaanse verkiezingen.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Nu het Israëlisch parlement een wet heeft aangenomen om de VN-organisatie UNRWA te verbieden, is hulp voor Palestijnen vrijwel onmogelijk geworden. Met Oxfam Novib-directeur Michiel Servaes en Wouter Booij en Roos Bollen van UNICEF bespreken we hoe funest dit verbod is. * Nog precies een week en dan gaan de Amerikanen naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen. Twan Huys en Maral Noshad Sharifi over de finaleweek waarin de spanningen oplopen. * Acteurs Thomas van Luyn en Birgit Schuurman over hun ADHD-diagnose. * De Sven Hammond Big Band treedt op.
We bespreken het ontslag van Erik ten Hag. Jeroen Stekelenburg schuift aan. * Volgens ingewijden woedt er een heuse dakdekkersoorlog in Den Bosch en zijn zij het doelwit van de explosies. Antoinette Hertsenberg komt de verhalen over malafide dakdekkers ook tegen op de redactie van Radar. * Schrijver Griet Op de Beeck over haar nieuwe boek Het wordt (nooit) beter. * Roosmarijn Luyten en Diederik Ebbinge over hun musical Onze Jordaan. * New Cool Collective heeft een nieuwe plaat: Everything is OK! En staan ze bij ons in de studio met GFY.
Bijna 70 jaar geleden schreef Jan Wolkers een verhaal dat nooit is gepubliceerd. Onno Blom vond het een mooi moment om het niet eerder gepubliceerde verhaal uit te geven. * Gisteren leek een kabinetscrisis afgewend toen NSC en PVV tot een compromis kwamen. Maar nu willen de VVD en BBB ook nog wel het één en ander aanpassen. * Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving dreigen we de klimaatdoelen niet te halen. Hoe wel? Dat bespreken we met oud-klimaatminister en D'66-leider Rob Jetten. * .Journalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet blikken terug op de verschrikkelijke nacht in Beiroet waarin ze moesten vrezen voor hun leven.
De Adviesraad Internationale Vraagstukken kwam met een belangrijk advies voor de regering over de oorlog in Gaza. AIV-voorzitter Bert Koenders schuift hij aan. * Jerûn Dreves gaf zijn nier aan een voor hem wildvreemde die hij op televisie zag. Daarmee redde hij het leven van René Beunders. * Tijdens de onderhandelingen werd duidelijk dat PVV en NSC een compromis hebben gesloten over de asielmaatregelen. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker en politiek verslaggever Jorn Jonker schuiven aan. * We blikken vooruit op het NBA-seizoen met een Hollands tintje. Chatilla van Grinsven en Arno Kantelberg schuiven aan. * Muziek van Thijs Boontjes.
Morgen staat er een tweede debat gepland over het terughalen van Afghaanse bewakers die Nederland eerder ondersteunden. GroenLinks-PvdA Kamerlid Kati Piri houdt zich al sinds de val van Kaboel bezig met de evacuatie. * Asiel is al maanden het hoofd(pijn)thema in Den Haag. Vandaag ging premier Schoof weer met Geert Wilders en Nicolien van Vroonhoven in gesprek over de asielplannen. We bespreken het dossier met Jan van de Beek en Elodie Verweij. * In Ellen ten Dammes show Barock viert ze de theatrale uitbundigheid. Ze geeft een voorproefje. * Voor het eerst heeft een Nederlandse vrouw zich geplaatst voor het WK Darts: Noa-Lynn van Leuven.
Wie wordt de 16e winnaar van de Sonja Barend Award, de prijs voor het allerbeste interview van het jaar? Dát horen we van Sonja Barend herself. * De plannen in het wetsvoorstel van Minister van Justitie en Veiligheid David van Weel moeten Nederland een stuk onaantrekkelijker maken voor drugscriminelen. * Met een flinke lijst aan prijzen op zijn naam is bodybuilder Wesley Vissers goed op weg naar de absolute wereldtop. * Profvoetbalsters in actie tegen FIFA en Saudische oliegigant. Suse van Kleef schuift aan.
Voormalig bandlid van de grootste boyband van deze eeuw, One Direction, Liam Payne is overleden na een val van een balkon. We spreken met radio-dj Mai Verbij over de impact van bekendheid op jonge leeftijd en met fans over wat de band voor ze heeft betekend. * Adriaan van Dis is met het boek Naar zachtheid en een warm omhelzen genomineerd voor de NS Publieksprijs. * Uit conclusie van een nieuw CBS-onderzoek blijkt dat het aantal mensen in armoede het afgelopen jaar bijna is gehalveerd. Te gast zijn econoom Peter Hein van Mulligen, politicoloog en schrijver Tim 'S Jongers, hulpverlener Vanessa Umboh en ervaringsdeskundige Marleen Veldhoven.
De hele dag staat Beeld & Geluid in het teken van de Giro 555-actiedag Samen in actie voor slachtoffers Midden-Oosten en horen wij vanavond wat het opgehaalde eindbedrag is. Bij ons aan tafel schuift oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen aan. Hij is net terug uit Libanon en praat ons bij over de humanitaire crisis en oorlog daar. En we spreken Noa en Selma, initiatiefnemers van Deel de Duif, die de actiedag openden. * Erik Dijkstra over sportswashing en de aanstaande tennistoernooi Six Kings Slam. * Brigitte Kaandorp en Jenny Arean over De Grote Adventshow. Jenny treedt op met een nummer uit de voorstelling.
Asielminister Marjolein Faber kondigde aan dat haar langverwachte dragende motivering voor de asielnoodwet af is, maar moest daar een uur later alweer op terugkomen. Politiek verslaggever Elodie Verweij praat ons bij. * Zowel Ramsey Nasr als Raoul Heertje maakte vorig jaar indruk met hun woorden over de oorlog tussen Israël en Hamas. Ze zijn beiden te gast. * Misdaadverslaggever voor De Limburger Bas Dingemanse over de tweede zittingsdag tegen Donny M. * Ronald Snijders staat op de planken met zijn nieuwe voorstelling Als Mens. De toeschouwer móet meedoen om de voorstelling te laten slagen.
Is de hitserie The Secret Lives of Mormon Wives een reëel beeld van het kerkgenootschap? Dat vragen we aan Melina van Andel en Tijs van den Brink. * Natascha van Weezel en Sinan Can gaan sinds het begin van de oorlog in Gaza in gesprek met mensen aan beide kanten van het conflict. In Brug over de Breuklijn II gaan ze in Israël op zoek naar de dialoog. * De rechtszaak tegen Donny M. L1-verslaggever Frank Moonen schuift aan over de zaak. * De Giro 555-actie voor het Midden-Oosten. Harm Goossens, directeur van het Nederlandse Rode Kruis en voorzitter van de hulpactie zit bij ons aan de bar. * Merol treedt op met nieuwe muziek.
Het is twintig jaar geleden dat Theo van Gogh op gewelddadige wijze werd vermoord. Katja Schuurman, Hanneke Groenteman, Gijs van de Westelaken en Jaap Cohen over het leven en het werk van de meest provocerende persoonlijkheid uit de recente Nederlandse geschiedenis. * Maanden geen treinen, geschonden afspraken, kerncentrales én kernafval: de provincie Zeeland lijkt bepaald geen voorkeurspositie te hebben. Te gast is Hugo de Jonge, waarnemend Commissaris van de Koning in Zeeland. * Tennislegende Rafael Nadal stopt. Oud-proftennissers Kristie Boogert en John van Lottum over zijn absolute hoogtepunt én of er ook een opvolger klaarstaat.
Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. Met staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ingrid Coenradie bespreken we wat haar plan is om femicide tegen te gaan. Ook rechtbankverslaggever Saskia Belleman schuift aan. * Florida zet zich schrap voor wat mogelijk de heftigste orkaan van de eeuw wordt: Milton. Charles Groenhuijsen en meteoroloog Reinier van den Berg over de naderende monster-orkaan. * Lucy ging in transitie van vrouw naar man, maar kreeg daar later spijt van. Lucy en documentairemaker Vera Verzijl schuiven aan. * Met Rob Kemps reizen we af naar Parijs, voor zijn grote liefde: de fameuze begraafplaats Père-Lachaise.
D66 is terug op TikTok, terwijl de partij vorig jaar de app op ambtelijke telefoons verbood. Partijleider Rob Jetten over het besluit om opnieuw de stap naar TikTok te zetten. * Politiek verslaggevers Xander van der Wulp, Irene de Kruif en Elodie Verweij over 100 dagen kabinet Schoof en over het allereerste debat van de Eerste Kamerleden met premier Schoof. Welke coalitiepartij kreeg het moeilijk en hoe ging het debuut van Schoof? * Muzikant en theatermaker Mike Boddé over hoe bipolariteit je een onuitstaanbaar mens kan maken.
Hamas viel precies één jaar geleden Israël binnen. Dat werd vandaag uitgebreid herdacht. We blikken terug op de bewuste dag, de gebeurtenissen die volgden én de politieke reacties op de herdenkingen en demonstraties van vandaag. Dat doen we met onder meer schrijver Arnon Grunberg en Kamerleden Derk Boswijk en Jan Paternotte en met politiek verslaggever Elodie Verweij. * Voetballegende Johan Neeskens overleed gisteren op 73-jarige leeftijd. Oud-bondscoach Guus Hiddink en sportverslaggever Jeroen Stekelenburg staan uitgebreid stil bij het overlijden van 'De Nees'. * Jett Rebel en zus Jorike treden op.
Natascha van Weezel bespreekt in haar boek Hoe houd je je hart zacht de uitdagingen van een steeds verder gepolariseerde samenleving en deelt haar worstelingen als linkse Joodse vrouw in het Israël-Palestinadebat. * Rob van der Graaf vangt exotische dieren op. Omdat sinds 1 juli wilde dieren niet meer gekocht mogen worden, zit zijn opvang overvol. Podcastmaker Pleuni van Udenhout dook in Robs verhaal. * Onze Nederlandse discokoningin Patricia Paay over de nieuwe musical Saturday Night Fever die deze week in première ging. * Nieuws rondom de Amerikaanse verkiezingen met Maral Noshad Sharifi en Tom Kleijn.
De overeenkomsten tussen de Israëlisch-Libanese Oorlog van 2006 en de huidige situatie zijn onmiskenbaar volgens Tom Kleijn. * Dit kabinet heeft het strengste asielbeleid ooit beloofd. Maar zijn de plannen van minister Faber nog steeds haalbaar? We bespreken dit met verslaggever Elodie Verweij en BBB-Tweede Kamerlid Claudia van Zanten. * Het Meisje van de Parel is mateloos populair. Hoe reageren onze hersenen op zo'n replica? Dat horen we van neurowetenschapper Erik Scherder en Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis. * Het RTL Nieuws bestaat 35 jaar. Loretta Schrijver en Jeroen Pauw presenteerden de allereerste uitzending.
Met opgewekt gemoed wordt het gesprek van de dag gevoerd. Aan tafel ontvangen Sophie Hilbrand, Jeroen Pauw of invalpresentator Tim de Wit de hoofdrolspelers van vandaag en morgen uit de politiek, actualiteit, kunst, cultuur, muziek en sport.
Morgennacht gaan de running mates Tim Walz en J.D. Vance met elkaar in debat. Volgens de peilingen is het een nek-aan-nekrace om het Witte Huis. We bespreken het met correspondent Maral Noshad Sharifi en Charles Groenhuijsen. * Maanden na de dood van oppositieleider Navalny zegt het Russische onderzoeksplatform The Insider honderden documenten in handen te hebben met betrekking tot de doodsoorzaak van de oppositieleider. Derk Sauer schuift aan. * Matthieu Bonne verbrak deze maand het 19-jarig wereldrecord en liep in totaal 1046,31 km in zes dagen. Samen met sportverslaggever Jeroen Stekelenburg schuift hij aan.
Een primeur voor Dick Schoof. Op dit moment is de premier bij de Verenigde Naties in New York, waar hij met een speech zijn visitekaartje afgeeft. We praten met Irene de Kruif, Charles Groenhuijsen en Robert Serry. * De 72-jarige Gisèle Pélicot zou tien jaar door haar man zijn gedrogeerd en verkracht. Hij liet haar ook verkrachten door tientallen andere mannen. Hoe kan een man tot zoiets gruwelijks in staat zijn? Dat vragen we aan Stefan de Vries en psycholoog Wineke Smid. * Annefleur Schipper interviewde ABBA-lid Björn Ulvaeus. Hij is in Nederland voor de première van Mamma Mia! The Party. * Marco Schuitmaker zingt Zij gelooft in mij.
Nadia Moussaid is net terug uit Egypte, waar ze sprak met Palestijnen op de vlucht. Ze schuift aan om de mensen met wie ze sprak een gezicht te geven. * PVV-staatssecretaris Chris Jansen werd maar liefst twee keer teruggefloten door premier Schoof, omdat hij deze week meldde dat hij 'persoonlijk' nog steeds achter de 'minder Marokkanen'-uitspraak van Geert Wilders staat. Te gast: GroenLinks-PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop en politiek verslaggever Elodie Verweij. * In zijn boek Eet eens een wasbeer pleit Joël Broekaert voor een menu waarop juist de dieren die we bestrijden staan. * Trijntje Oosterhuis zingt Kleine Jongen van André Hazes.
